Tervetuloa Akupunktioaseman kotisivuille!

Akupunktio- ja kiinalainen hoitoklinikka AKUPUNKTIOASEMA on erikoistunut perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen. Klinikalla työskentelee 
sen omistaja Jiangi Liu.

AKUPUNKTIOASEMA

Jiangi Liulla on yli 30 vuoden ammattikokemus ensin Kiinassa perinteisen lääketieteen sairaalassa ja nyt Helsingissä klinikallaan.

Kiinalaisen lääketieteen tohtori Liu suoritti arvostetun Kantonin perinteisen lääketieteen yliopistossa (nyk. Guangzhou) ylemmän perinteisen lääketieteen tutkinnon ja väitteli lääketieteen tohtoriksi Helsingin yliopiston patologian laitoksella. Suomessa hän ei toimi lääkärinä, eikä hän ole laillistettu lääkäri, eikä hänellä näin ollen ole oikeutta lääkärin ammattinimikkeen käyttöön Suomessa.

Liu puhuu suomea ja englantia.

LINKIT

--> Kiinalainen ravintola China

--> Kiinalainen uusi vuosi

VINKKEJÄ / GUASHA

Vinkkejä / Guasha

Copyright © AkupunktioasemaGuasha on vanha kiinalainen kansanparannus-menetelmä, jolla on hoidettu monenlaisia vaivoja tarvitsematta mennä sairaalaan. Hoidossa käytetään vesipuhvelin sarvesta tehtyä ohutta lastaa tai palaa, jolla painellaan akupisteitä tai hierotaan ihoa ja lihaksia vetämällä sitä ihoa pitkin. Tarkoitukseen voi käyttää mitä tahansa liukaspintaista esinettä, kahvikupin aluslautasta, kamman selkäpuolta tai vaikka posliinista tehtyä lastaa, jolla hierotaan itseä tai potilasta. Tämänkertaisella Guasha-hoidolla käsittelemme suonikohjuja.

Jos sinulla on taipumusta suonikohjuihin, kannattaa kokeilla muitakin keinoja kuin leikkaushoitoa ja Guasha on yksi niistä. Istuudu tuoliin ja laita jalka pöydälle tai jollekin muulle tasolle, joka on yhtä korkea kuin tuoli tai mieluummin vähän korkeampi. Pieni posliinilautanen tai lasi on vallan hyvä hoitolaite. Älä ojenna jalkaa aivan suoraksi, sillä pohjelihaksen täytyy pysyä rentona hoidon aikana. Ota lautanen käteen peukalo keskellä lautasta sisäpuolella ja neljä sormea lautasen ulkopuolella. Vedä lautasta nilkasta ylöspäin n. 45 asteen kulmassa sydämeen päin joka puolelta ympäri jalkaa reiden yläosaan asti 30 kertaa ensin alkuun. Jokaisen vedon tulisi kestää 2-3 sekuntia. Muista pitkät ja rauhalliset vedot, ei liian nopeasti.

Guashan jälkeen ihon pitäisi olla terveen punainen, ei liian tumma, sillä siinä tapauksessa olet painanut liikaa. Asian voi todeta painamalla sormella ihoa, kun sormen nostaa pois, ihoon jää hetkeksi vaalea jälki, joka muuttuu sekunnissa kahdessa taas punaiseksi. Hoidon jälkeen paina lastan kulmalla pohjelihaksen alareunasta keskeltä 10-20 kertaa samalla pyörittäen. Tee joka päivä saman verran molemmille jaloille.

Viikon päästä voit lisätä kertoja 50-100 per jalka. Jos suonikohjuja on ollut jo monia vuosia ja suonet mutkittelevat kuin Amazon-joki, on parempi jättää lastalla vetäminen ja vain painella ihoa seuraten suonten suuntaa sydämeen päin suoni kerrallaan. Jos iho on rikkoutunut, haavainen tai tulehtunut, ei Guashaa saa käyttää. Aina suonikohjut eivät näy pinnalla, vaan ongelmia voi olla myös syvemmällä olevissa suonissa, jolloin jalka voi tuntua painavalta, väsyneeltä tai jopa kipeältä, vaikka pinnalla ei näy mitään olennaista. Sama hoito auttaa myös tässä tapauksessa, muista vain painaa sopivan lujasti. Guashalla voidaan hoitaa myös muita kipuja ympäri kehoa. Voit käyttää öljyä tai ihovoidetta, jos tuntuu siltä, että lautasesi ei tahdo luistaa kunnolla. Paras aika tehdä hoito on saunan tai lämpimän suihkun jälkeen, jolloin iho on lämmin ja huokoset avoinna. Hoito voidaan tehdä myös vaatteet päällä tarvitsematta riisuuntua ja se voidaan tehdä esim. töissä taukojen aikana. Eikä sitten muuta, kuin kokeilemaan hierontaa vaikkapa illalla tai silloin kun siihen on mahdollisuus.