Tervetuloa Akupunktioaseman kotisivuille!

Akupunktio- ja kiinalainen hoitoklinikka AKUPUNKTIOASEMA on erikoistunut perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen. Klinikalla työskentelee 
sen omistaja Jiangi Liu.

AKUPUNKTIOASEMA

Jiangi Liulla on yli 30 vuoden ammattikokemus ensin Kiinassa perinteisen lääketieteen sairaalassa ja nyt Helsingissä klinikallaan.

Kiinalaisen lääketieteen tohtori Liu suoritti arvostetun Kantonin perinteisen lääketieteen yliopistossa (nyk. Guangzhou) ylemmän perinteisen lääketieteen tutkinnon ja väitteli lääketieteen tohtoriksi Helsingin yliopiston patologian laitoksella. Suomessa hän ei toimi lääkärinä, eikä hän ole laillistettu lääkäri, eikä hänellä näin ollen ole oikeutta lääkärin ammattinimikkeen käyttöön Suomessa.

Liu puhuu suomea ja englantia.

LINKIT

--> Kiinalainen ravintola China

--> Kiinalainen uusi vuosi

JIANGI LIU

Copyright © AkupunktioasemaJiangi Liu (s. 1958) aloitti opintonsa vuonna 1975 kuuluisan perinteisen lääketieteen lääkärin Shaoxian Hen ja rohtojen asiantuntijan Qingzhao Yan oppilaana Jinshui sairaalassa Zhengzhoun kaupungissa Kiinassa, koska kulttuurivallankumous esti tavallisen opiskelijan yliopistoon pääsyn. Vuoden 1977 lopussa kulttuurivallankumouksen jälkeen Liu pääsi arvostettuun Kantonin perinteisen lääketieteen yliopistoon (nyk. Guangzhou) ja suoritti lääketieteen kandidaatin tutkinnon (Bachelor Degree in Medicine) vuonna 1982.

Sitä ylemmän tutkinnon (Master Degree in Medicine) Liu suoritti kolmen vuoden kokopäiväisen tutkimustyön jälkeen vuonna 1985 korkein arvosanoin. Tutkimuksensa hän teki kuuluisan prof. Zhixiong He:n ja myöhemmin prof. Manqi Xiong:n oppilaana Kantonin perinteisen lääketieteen yliopistossa, ensimmäisessä opetussairaalassa. Tämän sairaalan korkeasta tasosta kertoo se, että vuonna 2003 siellä hoidettiin yli 70:ää SARS-potilasta eikä yksikään heistä menehtynyt tautiin, eikä henkilökunta saanut tartuntaa, toisin kuin muissa sairaaloissa.

Tässä samassa sairaalassa Liu työskenteli vuodesta 1985 lähtien ja opetti samalla myös yliopistossa. Hän sai dosentin arvon. Liu vastasi 50-paikkaisesta yleisten sisätautien osastosta, jonne hakeutui lähinnä ulkomaalaisia potilaita yli kymmenestä maasta. Samanaikaisesti hän teki työtä puoli vuotta Sun Yat-Sen -sairaalassa.

Tohtori Jiangi Liun nimi julkaistiin vuonna 1988 Kantonin ja Hongkongin perinteisen lääketieteen kuuluisien kirjassa ja kaksi vuotta myöhemmin koko maan vastaavassa kirjassa. Vuoden 1990 lopussa Helsingin yliopisto kutsui hänet Suomeen.

Copyright © AkupunktioasemaLiu väitteli lääketieteen tohtoriksi Helsingin yliopiston patologian laitoksella vuonna 2000 ohjaajanaan prof. Arvi Kahri ja prof. Raimo Voutilainen. Liu ei toimi Suomessa lääkärinä, eikä hän ole laillistettu lääkäri, eikä hänellä näin ollen ole oikeutta lääkärin ammattinimikkeen käyttöön Suomessa.

Liu on kirjoittanut useita kymmeniä tieteellisiä artikkeleita kiinalaisen lääketieteen alalta kansainvälisissä lehdissä. Hän on luennoinut seminaareissa Suomen lisäksi Japanissa, Kiinassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa.

Jiangi Liu mainittiin amerikkalaisessa Kuka on kukin kirjassa (”Who is who?”) ensimmäisen kerran vuonna 1999.

Helsingin yliopiston patologian laitoksella hän tutki ihmisen lisämunuaisen ja munasarjan tautigeenien vaikutuksia sekä ohjasi opiskelijoita.