Tervetuloa Akupunktioaseman kotisivuille!

Akupunktio- ja kiinalainen hoitoklinikka AKUPUNKTIOASEMA on erikoistunut perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen. Klinikalla työskentelee 
sen omistaja Jiangi Liu.

AKUPUNKTIOASEMA

Jiangi Liulla on yli 30 vuoden ammattikokemus ensin Kiinassa perinteisen lääketieteen sairaalassa ja nyt Helsingissä klinikallaan.

Kiinalaisen lääketieteen tohtori Liu suoritti arvostetun Kantonin perinteisen lääketieteen yliopistossa (nyk. Guangzhou) ylemmän perinteisen lääketieteen tutkinnon ja väitteli lääketieteen tohtoriksi Helsingin yliopiston patologian laitoksella. Suomessa hän ei toimi lääkärinä, eikä hän ole laillistettu lääkäri, eikä hänellä näin ollen ole oikeutta lääkärin ammattinimikkeen käyttöön Suomessa.

Liu puhuu suomea ja englantia.

LINKIT

--> Kiinalainen ravintola China

--> Kiinalainen uusi vuosi

VINKKEJÄ / TERVEYSKEITTO VIHANNEKSISTA

Vinkkejä / Terveyskeitto vihanneksista

Copyright © Akupunktioasema Aasiassa ja Amerikassa syödään suosittua kiinalaisen, vanhan viiden elementin filosofian mukaan tehtyä vihanneskeittoa, jonka pitkäaikainen käyttö parantaa omaa toimintakykyä turvallisesti ja halvasti. Sitä on myös helppo valmistaa.

Kasviskeiton viisi elementtiä ovat retikka, porkkana, varsiselleri, bataatti ja kiinalainen talvisieni. Kiinalaisen filosofian mukaan vihreäväri kuuluu puulle ja vaikuttaa maksan toimintaan. Punainen porkkana kuuluu tulelle ja vaikuttaa sydämeen. Keltainen bataatti kuuluu maalle ja vaikuttaa mahalaukun toimintaan. Valkoinen retikka kuuluu metallille ja vaikuttaa keuhkoihin. Musta kiinalainen talvisieni kuuluu vedelle ja vaikuttaa munuaisten toimintaan. Nämä viisi kasvia vaikuttavat toisiinsa, ja ne yhdessä pitävät kehon energiat (yin ja yang) tasapainossa.

Valmistusohje:

 - retikkaa, bataattia, porkkanaa ja varsiselleriä jokaista 100 g

- 1 kpl talvisientä

- kasvikset pestään mutta käytetään kuorineen

- leikataan isoiksi paloiksi ja laitetaan kattilaan, johon lisätään 3 kertaa enemmän vettä kasviksiin nähden

- kiehautetaan ja annetaan olla minimilämmöllä 1 tunti kannen alla

- älä lisää reseptiin mitään muuta

Jäljelle jäävä vesi on tärkeintä. Tällä reseptillä siitä saa 6 annosta lientä, joka nautitaan aina puoli tuntia ennen ateriaa.

Keitetyt kasvikset voidaan käyttää ruuan laiton yhteydessä.

Kasviskeiton viisi elementtiä vaikuttavat yhdessä monipuolisesti. Kasviskeiton liemi auttaa väsymykseen, lisää magnesiumia ja kalsiumia kehossa, estää dementiaa sekä parantaa kolesterolia, verenpainetta, mahalaukuntoimintaa, muistia ja näköä. Juoma vähentää myös syöpäsolujen kasvua.

Keiton liemi sopii melkein kaikille ihmisille, mutta diabetespotilaan on syytä huomioida bataatin suuri sokeripitoisuus. Talvisieni taas sisältää paljon kalsiumia, fosforia ja rautaa, eli jos munuaiset ovat huonossa kunnossa, pitää varoa kalsiumin liiallista saantia.

Mitä uusin tutkimus kertoo kasviksista?    

Varsisellerin sisältämien ainesosien on todettu madaltavan verenpainetta ja vaikuttavan rauhoittavasti. Se sopii hyvin vaihdevuosiin ja raskaana olevien ruokavalioon. Varsiselleri sisältää paljon rautaa, joka lisää naisten verentuotantoa. Se sisältää paljon kasvikuituja, lisää virtsan eritystä ja madaltaa verensokeria. Varsisellerin sisältämien ainesosien on myös todettu estävän suolisyöpää.

Porkkanan toinen nimi kiinassa on pieni gingsen. Porkkana parantaa näkökykyä, alentaa veren sokeria ja kolesterolia sekä vahvistaa sydämen toimintakykyä. Se sisältää paljon kasvikuituja ja auttaa suolta toimimaan paremmin, mikä estää ummetusta. Sen on myös todettu parantavan vastustuskykyä sekä estävän infektioita ja syöpäsolujen kasvua.

Bataatin on osoitettu merkittävästi ehkäisevän syöpää WHO:n ja Japanin syöpätutkimusprojekteissa. Bataatti sisältää paljon sokeria, proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja, jotka ehkäisevät väsymystä. Se sisältää ainesosia, jotka vaikuttavat suoraan suolen ja mahalaukun toimintaan ja ehkäisevät  ummetusta. Sen on todettu vaikuttavan myös jänteiden joustavuuteen, vastustuskykyyn, verisuonitauteihin ja dementiaan. Sen suuri kalsium- ja magnesiumpitoisuus auttaa osteoporoosiin. Bataatin keittäminen voi lisätä sen sisältämien kasvikuitujen määrää jopa 40 prosenttia. Bataatti sisältää riisiin verrattuna vain 1/3 sokeria, joten se ei lihota niin paljon. Bataatin on myös todettu kaunistavan naisia.

Retikka sisältää paljon C-vitamiinia ja sinkkiä. Kasvis lisää vastustuskykyä, auttaa ruuansulatukseen ja mahalaukun toimintaan. Se laskee myös kolesterolia ja verenpainetta. Retikan sisältämien ainesosien on todettu auttavan puolustussoluja tuhoamaan syöpäsoluja.

Kiinalaista talvisientä kutsutaan kiinassa kasvisten kuningattareksi, jonka pitkäaikaisesta käytöstä seuraa pitkä elämä. Se sisältää runsaasti proteiinia, kalsiumia, fosforia, rautaa, B- ja C-vitamiineja, kasvikuituja, jotka yhdessä laskavat veren kolesterolia ja auttavat maksakirroosiin. Sen sisältämät ainesosat auttavat virusinfektioihin ja ehkäisevät syöpäsolujen kasvua. Talvisienen sisältämä D-kasvisvitamiini vaikuttaa yhdessä kalsiumin kanssa ja ehkäisee osteoporoosia.

Nykytutkimuksen mukaan nämä viisi kasvista yhdessä ehkäisee syöpää, laskee verenpainetta ja kolesterolia, estää dementiaa, vähentää vanhuusiän sairauksia sekä auttaa infektioihin ja viruksiin ja erityisesti ummetukseen.